Levanger - 74 01 98 90
Stjørdal - 74 82 61 40

Brystryggen – roten til «alt» vondt?

Brystryggen – roten til «alt» vondt?

Feilfunksjon i brystryggen er et vanlig problem. De mest vanlige symptomene relatert til dette er: Smerter i brystrygg, nakke og skuldre, muskelspenninger, hodepine og lavt energinivå. Ofte starter dette med statisk belastning i løpet av en travel arbeidsdag. Kontorjobber er mest utsatt, men problemene kan oppstå uansett yrke.

Utfordringen er at feilfunksjon i dette sentrale området ofte gir symptomer andre steder enn der problemet har oppstått. Hvem tenker vel på brystryggen når det er skulderen og armen som er smertefull? Da er det er godt å ha kiropraktoren! Kiropraktorer ser helhetlig på kroppen, men har særlig fokus på ryggsøylen. Årsaken er enkel – ryggsøylen er koblingsboksen mellom ditt nervesystem og resten av kroppen. I praksis betyr dette at du er avhengig av en godt fungerende rygg for at nervetrådene, som sender livsviktig informasjon fra hjernen til kroppen, ikke skal bli forstyrret.

Pasienter lar ofte problemene utvikle seg i måneder og år – stadig i den tro at det vil gå over av seg selv. For å dempe ubehaget går de rundt og gumler smertestillende piller. Spørsmålet er – har man smerter fordi kroppen har en akutt mangel på smertestillende medikamenter? Svaret er naturligvis nei!

Mens man går rundt og lurer seg selv, begynner “snøballen å rulle”. Det som startet som en kink i brystryggen har utviklet seg til smerter i skulder og nakke. Hodepinene kommer stadig oftere. I tillegg kommer uforklarlige betennelser i armen. Pasienten føler seg sliten og skjønner ikke hvorfor han / hun tåler så lite før det blir mer plager. Tiden er nå overmoden for en kiropraktisk utredning av problemet!

Tiden det tar å få kroppen tilbake til normal funksjon blir lenger når man venter. Derfor er det både god helse og god økonomi å ta tak i problemet tidlig.

Dersom du har spørsmål om dette eller andre tema, er det bare å ta kontakt med en av våre behandlere.