God nakkekurve er viktig

God nakkekurve er viktig

Nakken er koblingspunktet mellom hjerne og kropp. Den har en normal buet struktur som heter lordose. Lordosen fungerer som støtdemper, samtidig som den hjelper å holde ryggen stabil, forebygge skader og gir nakken mulighet til å bevege seg normalt.

Mange av oss mister lordosen på grunn av feilbelastning, skader eller bilulykker. Dersom denne normale strukturen endrer seg kan dette blant annet føre til nakkeprolaps. Forskning viser at spesifikk CBP-rehabilitering for å bedre nakkekurven kan reversere de negative konsekvensene.

For å vurdere integriteten av nakkekurven brukes stående røntgenundersøkelse. Nakken skal være tilnærmet en sirkulær form med buen framover for å gi lik vektfordeling på de 7 nakkevirvlene.

Normal nakkekurve sett fra siden

Kiro1 Rehab

Kiro1 har siden 2014 hjulpet pasienter med å bedre avvik i nakkekurven. Hos oss er alle kiropraktorer videreutdannet innen Chiropractic BioPhysics teknikk – en av de mest effektive ikke-kirurgiske måtene å bedre ryggens normale struktur og funksjon.
Les mer om Kiro1 Rehab.

Bildet til venstre viser før behandling, til høyre etter behandling. Pasienten har fått en god korreksjon av nakkelordosen som har medført god bedring i smerter, hodepine og muskelspenninger.